• praktijk_00.png
  • praktijk_10.png
  • praktijk_20.png
  • praktijk_30.png
  • praktijk_40.png

pmtactief logo banner

Mijn naam is Dani Kruize, ik ben Psychomotorisch Therapeut en ik woon in het prachtige Deventer sinds 2020.

Tijdens mijn stageperiode liep ik stage bij PsyQ waar ik volwassenen behandelde met een breed scala aan mentale hulpvragen die ook fysiek tot uiting kwamen. Behandelmethoden waren o.a. running therapie, mindfulness, PMT-schematherapie en emotieregulatie.

Toen ik afstudeerde merkte ik dat ik eerst met jongeren wilde werken. Waarschijnlijk, omdat ik toen zelf nog maar 21 was. Mijn carrière als PMT’er is gestart bij Pactum Jeugd- & opvoed hulp waar ik PMT mocht aanbieden op een residentiële instelling waar jongeren worden geplaatst die niet meer thuis kunnen wonen vanwege verschillende problematische redenen. Tegelijkertijd heb ik bij JeugdGGZ gewerkt waar ik mijn expertise en ervaring mocht uitbreiden in een multidisciplinair team en mocht meedoen in traumabehandeling van het kind en de PMST (psychomotorische systeemtherapie).

Sinds begin 2022 ben ik gestart als ZZP’er en ben ik werkzaam bij GGZ Raadthuys waar ik volwassenen behandel, samen met kind en jeugd. Dit loopt parallel aan mijn mooie start hier bij PMTactief waar ik 2 dagdelen in de week aanwezig ben.

In mijn behandeling probeer ik uit te dragen: wat zie ik in het lijf en de bewegingen van de cliënt? Én welke onderliggende behoefte is terug te horen in de hulpvraag? Vanuit hier probeer ik de juiste responsiviteit, verbondenheid en ruimte te bieden zonder enig oordeel. De cliënt mag voelen dat het door mij wordt vertrouwd, bekrachtigd en waar nodig kaders krijgt. Vanuit hier hoop ik dat wij samen kunnen onderzoeken waar hun krachten liggen en waar nieuwe mogelijkheden liggen, niet alleen voor de cliënt zelf, maar voor alle betrokkenen!

Dani Kruize