• praktijk_00.png
  • praktijk_10.png
  • praktijk_20.png
  • praktijk_30.png
  • praktijk_40.png

pmtactief logo banner

Even voorstellen,

Ik ben in 1973 geboren in Winterswijk. Mijn interesse voor psychomotorische therapie (PMT) is ontstaan tijdens mijn werk als fysiotherapeut met kinderen en jongeren in de verstandelijk gehandicaptenzorg. De opleiding psychomotorische kindertherapie heb ik in 2006 afgerond. In 2005 heb ik de overstap gemaakt naar het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede. Hier ben ik mij verder gaan ontwikkelen in het werken met volwassenen en heb ik in 2010 de Master PMT aan Windesheim met succes afgerond.

In Deventer en omstreken ben ik in februari 2012 mijn eigen praktijk gestart onder de naam van pmtActief. Tot en met december 2018 ben ik als master psychomotorisch therapeut, circa 2 dagen in de week werkzaam gebleven op het MST. Ik werkte zowel op de kliniek, de deeltijd als op de polikliniek van dit ziekenhuis. Vanaf 2019 ben ik alleen nog werkzaam in mijn praktijk. Hier zie ik kinderen, jeugd en volwassenen. Naast individuele therapie geef ik ook therapie in groepen en geef ik ouder-kind therapie.

Mijn interesse en daarom ook mijn kracht gaat erg uit naar het behandelen van somatisch onverklaarde lichamelijke klachten (SOLK), stress gerelateerde klachten en het geven van coaching ter voorkoming van de genoemde klachten. Ik ben geschoold in het toepassen van Het gevolgenmodel, ben geschoold in ACT (acceptence en commitment therapie), maar gebruik ook veel principes uit de CGT (cognitieve gedragstherapie). Ik luister, kijk, ervaar en beoordeel vervolgens waar de cliënt het meest bij gebaad is of wat het best passend is. Alles in overleg met de cliënt.

Mêlanie van Wilsem