Mêlanie van Wilsem


AGB-code Zorgverlener: 90-045663

AGB-code Praktijk: 90-054849

KvK: 54711819
BTW: NL 001389031B57

Even voorstellen,

Ik ben in 1973 geboren in Winterswijk. Mijn interesse voor psychomotorische therapie (PMT) is ontstaan tijdens mijn werk als fysiotherapeut met kinderen en jongeren in de verstandelijk gehandicaptenzorg. De opleiding psychomotorische kindertherapie heb ik in 2006 afgerond. In 2005 heb ik de overstap gemaakt naar het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede. Hier ben ik mij verder gaan ontwikkelen in het werken met volwassenen en heb ik in 2010 de Master PMT aan Windesheim met succes afgerond.

In Deventer en omstreken ben ik in februari 2012 mijn eigen praktijk gestart onder de naam van pmtActief. Tot en met december 2018 ben ik als master psychomotorisch therapeut, circa 2 dagen in de week werkzaam gebleven op het MST. Ik werkte zowel op de kliniek, de deeltijd als op de polikliniek van dit ziekenhuis. Vanaf 2019 ben ik alleen nog werkzaam in mijn praktijk. Hier zie ik kinderen, jeugd en volwassenen. Naast individuele therapie geef ik ook therapie in groepen en geef ik ouder-kind therapie.

Mijn interesse en daarom ook mijn kracht gaat erg uit naar het behandelen van somatisch onverklaarde lichamelijke klachten (SOLK), stress gerelateerde klachten en het geven van coaching ter voorkoming van de genoemde klachten. Ik ben geschoold in het toepassen van Het gevolgenmodel, ben geschoold in ACT (acceptence en commitment therapie), maar gebruik ook veel principes uit de CGT (cognitieve gedragstherapie). Ik luister, kijk, ervaar en beoordeel vervolgens waar de cliënt het meest bij gebaad is of wat het best passend is. Alles in overleg met de cliënt.

Mêlanie van WilsemMartje van der Veer

Ik ben Martje van der Veer en met veel plezier woon ik samen met mijn man en onze 3 zonen in de mooie stad Zwolle.

Ik werk inmiddels 15 jaar als psychomotorisch therapeut.
Bewegen en mensen helpen, hebben altijd mijn interesse gehad. Op de middelbare school wist ik zeker dat ik bewegingsagogie en psychomotorische therapie aan de CALO wilde gaan studeren. Na meerdere stages in binnen- en buitenland ben ik met mijn diploma op zak gestart als therapeut binnen de kinder- jeugdpsychiatrie. Vervolgens ben ik 12,5 jaar werkzaam geweest in de jeugdzorg waar ik mij gespecialiseerd heb in trauma en hechting. Het werken met kinderen en jongeren gaat niet vervelen! Ik geniet van het contact met mijn cliënten. De veerkracht van kinderen & jongeren vind ik enorm inspirerend en bewonderenswaardig. De volgende eigenschappen typeren mijn benaderingswijze; enthousiasme, humor, integriteit, betrouwbaar, warm, creatief en zorgvuldig. Daarnaast heb ik oog voor het systeem en de samenwerking met betrokkenen.

Ik vind het hartstikke leuk, vernieuwend en een uitdaging om binnen het ambulante kader, in een kleinschalige setting van pmtActief, ons mooie vak uit te oefenen.

Martje van der VeerRianne van Dalen

Rianne van Dalen (1994)

In 2021 heb ik mij als psychomotorisch therapeut mogen aansluiten bij pmtActief. Van mezelf ben ik rustig en geduldig en zal afhankelijk van de situatie aanmoedigen, stilzetten, uitdagen en waar nodig confronteren. Binnen de PMT sessies gaan we eerst in beeld brengen waar precies de vraag ligt, waarna we door middel van ervaringsgerichte activiteiten gaan oefenen en experimenteren met gedachtes, gevoelens en gedrag.

Naast de opleiding tot psychomotorisch therapeut, heb ik ook de universitaire master Health Psychology & Applied Technology afgerond waardoor ik meer kennis en ervaring heb kunnen opdoen wat betreft psychologie, lichamelijke en mentale gezondheid, en eHealth. Daarnaast ben ik ook bekend met onder andere mindfulness, schematherapie en ACT.

In mijn werkzaamheden als PMT’er ben ik breed geïnteresseerd maar heb ik voornamelijk affiniteit met volwassenen met spanning- en stressgerelateerde klachten, autisme, niet-aangeboren hersenletsel (NAH), SOLK en chronische pijn. Ik haal veel voldoening uit het verbeteren van de kwaliteit van leven en zie veel belang om op maat de vertaalslag te maken van ervaringen in de zaal naar gedragsverandering thuis, want daar moet het uiteindelijk gebeuren.

Rianne van Dalen

Disclaimer
Sitemap
pmtActief op facebook
pmtActief op Linkedin
pmtActief op twitter
"Wat wil mijn lichaam    
              mij vertellen?"
Deze site is gebouwd door Zelies.
gergisteerd bij FVB   gergisteerd bij NFG